De 4 van Veilig je kind mee in de auto

Als je peuter niet meer in de peuterautostoel past, stap je over naar een kinderautostoel. Je bent verplicht om een kinderautostoel te gebruiken totdat je kind 135 cm is. Stap pas over naar de kinderautostoel als de riempjes op de hoogste stand staan en alsnog achter de schouders van je peuter vandaan komen. Als je de kinderautostoel goed gebruikt, voorkom je dat je kind bij een ongeluk ernstig gewond raakt. Waar je op moet letten bij de kinderautostoel? Wij geven je adviezen!

Dit zijn de 4 belangrijkste adviezen:

Waarom zijn deze adviezen zo belangrijk?

Over het algemeen weet iedereen wel dat het gebruiken van een autostoel verplicht is in de auto. Het gebruik ervan is in de praktijk alleen wat lastiger. We zien veel dezelfde fouten. Zo zit bij 4 op de 10 kinderen de autogordel niet goed. De gordel zit bijvoorbeeld onder de oksel of achter de rug. Of de gordel loopt niet goed door de aangewezen rode of groene punten heen.

Ook zijn er kinderautostoelen zonder rugleuning op de markt, ook wel zitverhoger genoemd. Kies liever voor een kinderautostoel met rugleuning. Die beschermt je kind beter bij botsingen van de zijkant.

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.