Onderwerp

Verbranding

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die er bestaan. De schade na het oplopen van brandwonden is soms ook blijvend. Helaas staat verbranding in de top 5 van ernstige ongevallen bij kinderen van 0 tot en met 3 jaar. De meeste verbrandingen bij jonge kinderen ontstaan in en om het huis. In bijna alle gevallen is de oorzaak dan ook hete vloeistof, meestal thee.

Naar alle informatie
placeholder
84% van de verbrandingen
ontstaat met de ouders erbij

Wat kun jij doen?

Wij helpen jou ernstige brandwonden bij je kind te voorkomen. Door je te adviseren over hoe je gevaarlijke situaties kunt voorkomen. Maar ook door je te helpen om jouw kind juist met risico’s te leren omgaan. In het geval van verbranding is het belangrijkste advies om hete vloeistof altijd buiten het bereik van je kind te houden, ook als je erbij bent.

Voorkom verbranding

Denk jij ook dat jouw kind geen risico loopt op verbranding zolang jij bij je kind in de buurt bent? Helaas blijkt uit onderzoek van de Brandwondenstichting dat dit niet altijd zo is. Het gaat juist vaak mis met een ouder in de buurt. Weet wat de grootste risico’s zijn en neem de juiste maatregelen.
Bekijk onze adviezen

Ik zie de kindjes binnenkomen in ons brandwondencentrum. De pijn en het verdriet zijn groot. We moeten het aantal ongevallen verminderen.

Annebeth de Vries

hoofd kinderbrandwondencentrum Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Expert
Foto van Mieke Cotterink
Expert Kinderveiligheid
Mieke Cotterink

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.