Onderwerp

Op de fiets

We fietsen veel in Nederland! En we nemen onze kinderen graag al vanaf jonge leeftijd mee op de fiets. Maar hoe doe je dat op een veilige manier? Er zijn veel soorten fietsen en fietsstoeltjes op de markt. En ouders weten niet hoe groot het risico is dat hun kind een voetje tussen de spaken krijgt. Wij geven je informatie en veel tips en adviezen hoe je je kind veilig mee kunt nemen op de fiets. En waar je op kunt letten als je kind zelf leert fietsen.

Naar alle informatie
placeholder
9 kinderen
per dag op SEH na voetje tussen de spaken (3 t/m 6 jaar)

Wat kun jij doen?

Als ouder wil je natuurlijk niet dat het voetje van jouw kind tussen de spaken van de fiets komt. Neem je kindje daarom altijd veilig mee op de fiets: in een fietszitje met goede spaakafscherming, met de voetjes vast!

Doe de Veilig op de fiets-check!

Wanneer mag ik mijn baby meenemen op de fiets? Is het veilig om een tweedehands fietsstoeltje te kopen? Wanneer is een fietsstoeltje niet meer nodig voor mijn kind? Deze en andere vragen zijn belangrijk, om zeker te weten of jij veilig fietst met je kind. De Veilig op de fiets-check helpt je om antwoorden te krijgen.
Naar de Veilig op de fiets-check

Ze wilde niet in de bakfiets, maar achterop. Vijf minuten van school om haar broer op te halen. Na 1 minuut was het al mis… Ze had heel veel pijn en bij de eerste hulp bleek dat haar voet gebroken was. Vier weken in het gips!

Moeder

van 3-jarige
Onze expert op dit onderwerp
Foto van Mariëlle Hermans
Expert Veilig vervoer van kinderen
Mariëlle Hermans

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.