Onderwerp

Wandelen

Je wil je kindje graag op een veilige manier meenemen als je gaat wandelen. Als je kind nog klein is, gebruik je waarschijnlijk een kinderwagen of bijvoorbeeld een draagzak als je op pad gaat. Hoe kun je deze producten veilig gebruiken? En waar moet je op letten als je ze koopt? Wij geven je tips en adviezen.

Naar alle informatie
placeholder
4 adviezen
voor Veilig wandelen & dragen

Wat kun jij doen?

Producten die je gebruikt tijdens het wandelen om je kindje in te vervoeren, moeten voldoen aan strenge wettelijke veiligheidseisen. Maar dit is niet voldoende om ongevallen te voorkomen: jouw gedrag is ook belangrijk als je je kind veilig wil meenemen tijdens een wandeling. Wij geven je daarom uitgebreide voorlichting over het veilig vervoeren van jouw kindje in een kinderwagen, draagzak of draagdoek. Daarnaast geven we tips voor het veilig gebruiken van een rugdrager en bolderkar.

De 4 van Veilig Wandelen

Je wil natuurlijk zo veilig mogelijk op pad met de kinderwagen. Als je een korte wandeling maakt naar de supermarkt, maar ook als je lang gaat wandelen door het bos. Om veilig gebruik van de kinderwagen te stimuleren, hebben we vier belangrijke adviezen samengevat in ‘De 4 van Veilig Wandelen’.

De 4 van Veilig Dragen

Een draagzak of draagdoek kan handig zijn om je baby in mee te nemen, zowel in huis als buiten. Het is belangrijk dat je weet hoe je deze veilig gebruikt, zodat er geen ongelukken gebeuren. We hebben vier belangrijke adviezen samengevat in ‘De 4 van Veilig Dragen’.
Expert
Foto van Mariëlle Hermans
Expert Veilig vervoer van kinderen
Mariëlle Hermans