Onderwerp

Spelen

Spelen is leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van jouw kind. Het helpt je kind om beter te bewegen. Je kind krijgt daardoor meer zelfvertrouwen, kan zichzelf beter redden in bijzondere situaties en leert om met andere kinderen om te gaan. Allemaal voordelen dus! Natuurlijk bestaat er kans dat je kind een schram of schaafwond oploopt bij het spelen. Dat is niet erg. Maar ernstige verwondingen door spelen zijn vaak onnodig én te voorkomen.

Naar alle informatie
placeholder
7.600 kinderen
per jaar op spoedeisende hulp door val van een speeltoestel

Wat kun jij doen?

Ernstige verwondingen bij jouw kind kun je voorkomen, door je kind te beschermen en gevaren uit de weg te gaan. Maar ook door je kind steeds beter met risico’s te leren omgaan. Dat noemen we het versterken van kinderen. Om verwondingen tijdens spelen te voorkomen, is het belangrijk om de allerkleinsten te beschermen, en om opgroeiende kinderen te versterken. Bijvoorbeeld door veilig speelgoed te kopen en duidelijke afspraken te maken met je kind bij het spelen op verschillende speeltoestellen.

Leuk én veilig op een luchtkussen

Het huren van een luchtkussen voor een kinderfeestje of straat-bbq is populair. Daardoor neemt ook het aantal verwondingen toe dat kinderen oplopen op of bij zo’n opblaasbaar speeltoestel. Dit is te voorkomen; met onze speelregels hou je het spelen op een luchtkussen leuk én veilig!
Naar de speelregels

Kinderen mogen lekker ravotten. Een beetje risico hoort daar bij. Als ouder schat je in of het een aanvaardbaar risico is. Kinderen mogen best eens vallen. Daar leren ze van. Wanneer we zien dat het echt te gevaarlijk wordt, dan waarschuwen we.

Ouder

van 5-jarige
Expert
Foto van Mieke Cotterink
Expert Kinderveiligheid
Mieke Cotterink

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.