placeholder
Onderwerp

Ontwikkeling kind

Naar alle informatie

Vanaf de geboorte ontwikkelt je kind zich. Dat gaat door tot je kind volwassen is. Bij baby’s gaat deze ontwikkeling heel snel. Het is belangrijk om daarmee rekening te houden. Daarom geven we voor elke ontwikkelingsfase belangrijk advies en handige tips. 

Naar alle informatie
placeholder

500 kinderen

belanden per dag met letsel op de SEH

Wat kun jij doen?

De eerste maanden na de geboorte is het vooral belangrijk om je kind te beschermen tegen gevaarlijke situaties. Dat doe je door goed op je baby te letten. En door je huis en tuin veilig te maken, bijvoorbeeld door een traphekje te plaatsen of een vijver tijdelijk dicht te gooien met zand. 

Als je kind ouder wordt, wordt het belangrijker om je kind te versterken. Dat doe je door de ontwikkeling te stimuleren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je kind leert bewegen, leert nadenken en leert omgaan met gevoelens. Zo kan je kind steeds beter zelf omgaan met nieuwe of gevaarlijke situaties. De adviezen, testjes en tips op deze website helpen je daarbij. Zodat jij je kind kunt beschermen én met risico’s kunt leren omgaan. Bijvoorbeeld door je kind risicovol te laten spelen.

Samen met je kind leren vallen

Als kinderen vallen, hebben ze meestal alleen een blauwe plek of een schram. Maar het komt nog te vaak voor dat ze bijvoorbeeld een arm of been breken. Daarom hebben wij speciale valoefeningen voor thuis gemaakt: Val OK! Met deze oefeningen leer je je kind op een leuke manier om veilig te vallen.
Bekijk ValOK!
Expert
Foto van Mieke Cotterink
Expert Kinderveiligheid
Mieke Cotterink