Onderwerp

Verstikking

Het verslikken of zelfs stikken in een klein voorwerp of stukje voedsel komt gelukkig niet heel vaak voor. Maar als het gebeurt, kan het zeer ernstige gevolgen hebben. Kinderen kunnen er zelfs door overlijden. Wat veel ouders niet weten, is dat een stukje appel, druif of cherrytomaatje meestal de oorzaak is bij jonge kinderen. Maar ook een (knoopcel)batterij of ander klein voorwerp kan heel gevaarlijk zijn.

Naar alle informatie
placeholder
110 kinderen
per jaar op de spoedeisende hulp (0 t/m 5 jaar)

Wat kun jij doen?

Wij helpen jou om te zorgen dat jouw kind zich niet (bijna) verstikt. Door adviezen te geven over hoe je je kind kunt beschermen tegen gevaren. Maar ook door je te helpen om jouw kind te versterken door het juist te leren omgaan met risico’s.

Voorkom verstikking

Je baby ontwikkelt zich razendsnel. Voor je het weet, scharrelt je kind door het hele huis. Weet jij wat je kind allemaal tegenkomt op deze ontdekkingstocht? Wees je bewust van de risico’s en weet wat je moet doen. We hebben onze belangrijkste adviezen voor je op een rijtje gezet.
Bekijk onze adviezen
Expert
Foto van Mieke Cotterink
Expert Kinderveiligheid
Mieke Cotterink

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.