Instructievideo’s om veilig op weg te gaan

Vastmaken autostoel, vastzetten kind en wanneer overstappen

Om veilig op weg te gaan moet je kindje in het juiste type autostoel zitten. De autostoel moet op de juiste manier vast zitten in de auto. En je moet je kindje goed vastzetten in de autostoel. In deze instructievideo’s zie je waar je op moet letten als je je kindje veilig wilt vervoeren.

Hier staan al onze instructievideo’s bij elkaar. Je vindt ze ook terug op de aparte pagina’s over de onderwerpen: 

Op die pagina’s staat ook meer informatie.

Juiste type autostoel gebruiken

Om veilig op weg te gaan, moet je het juiste type autostoeltje voor je kind gebruiken: de babyautostoel, de peuterautostoel of de kinderautostoel. Het autostoeltje mag niet te groot zijn. Dan geeft het minder bescherming bij een botsing. Stap daarom dus niet te snel over naar een grotere stoel.

Wanneer moet je overstappen van de baby- naar de peuterautostoel?

Wanneer moet je overstappen van de peuter- naar de kinderautostoel?

Vastmaken van de autostoel in de auto

Om veilig op weg te gaan, moet je het autostoeltje op de juiste manier in de auto vastmaken met Isofix en/of de autogordel. Deze video’s gaan over de babyautostoel en de peuterautostoel.

Een kinderautostoel, die geschikt is voor oudere kinderen, heeft soms ook Isofix. Toch gebruik je hiervoor ook altijd de autogordel. Hoe je dat doet, zie je in de video onder het kopje ‘Je kindje vastzetten in de autostoel’.

Hoe zet je je baby- of peuterautostoel goed vast met Isofix?

Hoe zet je de babyautostoel goed vast met de autogordel?

Hoe zet je de peuterautostoel goed vast met de autogordel?

Je kindje vastzetten in de autostoel

Je moet je kindje op de juiste manier in de autostoel vastzetten. Het belangrijkste is: bij jongere kinderen moeten de riempjes goed zitten. Bij oudere kinderen moet de autogordel goed zitten.

Hoe zet je je baby goed vast in de autostoel?

Hoe zet je je peuter goed vast in de autostoel?

Hoe zet je je kind goed vast in de autostoel?

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.