De 4 van Veilig je baby mee in de auto

Als je met je baby in de auto op pad gaat, dan ben je verplicht om een babyautostoel te gebruiken. Dit staat in de Nederlandse wet. Een babyautostoel is een autostoel waar je baby vanaf de geboorte in kan en die vaak een draagbeugel heeft. Het is belangrijk dat je de babyautostoel goed gebruikt. Zo voorkom je dat je baby bij een ongeluk ernstig gewond raakt. Waar je op moet letten bij de babyautostoel? Wij geven je adviezen om je erbij te helpen!

Dit zijn de 4 belangrijkste adviezen:

Waarom zijn deze adviezen zo belangrijk?

Over het algemeen weet iedereen wel dat het gebruiken van een autostoel verplicht is in de auto. Het gebruik ervan is in de praktijk alleen wat lastiger. We zien dat er veel dezelfde fouten zijn bij het gebruiken ervan. Zo zitten 3 van de 10 baby’s te los in de autostoel. Twijfel je? Onthoud dan dat er maximaal 1 vinger tussen het riempje en het lichaam van je kind mag zitten. Ook zit de autogordel niet altijd goed bij het vastmaken van de autostoel.

Daarbij is er ook een nieuwe regelgeving bij de autostoelen bij gekomen, de R129. Niet meer op gewicht, maar op lengte. En een baby moet in deze autostoel verplicht tot 15 maanden achteruit zitten. Bij een botsing is het nekje zo beter beschermd.

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.