Kijk! Ik kan al bijna tijgeren!

En dan kom ik van alles tegen op de grond, en stop het in mijn mond.
Mijlpaal 2

Ik kan al bijna tijgeren! Maar het is nog wel moeilijk, want ik verplaats steeds achteruit. Maar straks kan ik ook vooruit, zie je dat ik aan het oefenen ben?

Als ik op mijn buik lig ben ik al zo sterk dat ik mijn hoofd heel goed kan optillen. Ik probeer nu af te zetten met mijn armen en mijn benen, maar ik draai steeds een rondje of ik ga achteruit. Maar ik blijf proberen, straks kan ik het ook vooruit! Superstoer, want dan kan ik me verplaatsen en dingen pakken waar ik eerst niet bij kon. Kijk je (door mijn ogen) met me mee zodat ik zonder gevaar op pad kan?

  • Zorg ervoor dat er geen kleine voorwerpen, zoals (knoopcel)batterijen, muntjes, snoepjes of pillen op de grond liggen.
  • En lage stopcontacten, ook even afschermen. Want die zien er voor mij uit als een smiley.

 

Zo maak je mij sterker 

Het is ook belangrijk dat je mij helpt sterker te worden. Je kan me helpen door mijn sokjes uit te doen. Met blote voetjes kan ik beter afzetten. En als het dan nog niet lukt om vooruit te komen, wil je dan misschien je hand even tegen mijn voetjes duwen? Dan kan ik oefenen met afzetten.
Dit is ook belangrijk voor mijn volgende mijlpaal; kruipen!

Ik kan nu Tijgeren, op naar het Kruipen!

Ik kan nu Tijgeren, op naar het Kruipen!

die mijlpaal herken je door:

  • Als ik op mijn buik lig, ga ik steunen op mijn handen.
  • En dan trek ik af en toe een knie op.

Bekijk de andere mijlpalen

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.