De 4 van Veilig Spelen

Spelen is dè manier voor een kind om te leren en zich te ontwikkelen. Daarom is het heel belangrijk dat een kind veilig kan spelen, maar ook de ruimte krijgt om zelf te proberen en te ontdekken. Laat jouw kind in een veilige omgeving spelen en ontdekken. Wij geven je tips en adviezen om je hierbij te helpen!

Vooral voor de allerjongsten moet speelgoed aan strenge eisen voldoen, er mogen bijvoorbeeld geen kleine onderdelen loskomen en er mogen geen schadelijke stoffen inzitten. Zodra een kind groter wordt, is de grootste uitdaging voor jou als ouder om je kind los te laten.

Laat ze in een veilige omgeving zelf spelen en ontdekken. Dit zijn de 4 belangrijkste adviezen:

Waarom zijn deze adviezen zo belangrijk?

Door je kind ruimte te geven om te spelen en te leren omgaan met risico’s, wordt je kind sterker, zelfbewuster en onafhankelijker. Doordat je kind van de eigen fouten leert en zelf een oplossing moet bedenken, leert je kind bewust te kiezen of het een bepaald risico wel of niet moeten nemen. Het kan zijn dat jouw kind beseft dat hij die ene uitdaging (nog) niet moet aangaan omdat hij dat nog niet kan. Of hij beseft zich juist dat de omstandigheden er niet naar zijn (want hij is alleen, het is glad, enzovoort). Zo maak je de kans op verwondingen kleiner, nu en in de toekomst.

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.