Een babynestje is geen veilige slaapplaats

Een babynestje is geen veilige slaapplek. Toch kan het handig zijn om je baby even in een babynestje te leggen. Maar hoe gebruik je het babynestje veilig?

Een babynestje is een matrasje met hoge, zachte randen waar je je baby in kunt leggen. Helaas wordt het babynestje vaak verkocht als een veilige slaapplek. Maar dat is het niet. De zachte randen zijn gevaarlijk. Een baby die zich opzij draait, kan met de mond en neus tegen deze zachte rand aankomen. Als dat gebeurt, kan een baby minder goed ademhalen.

Gebruik een babynestje niet als slaapplek

Wij raden af om een babynestje te gebruiken in je eigen bed of in een wieg. Dat geldt voor een babynestje dat je koopt in de winkel maar ook voor een babynestje dat je zelf hebt gemaakt. Wil je je baby dichtbij je houden als je baby slaapt? Gebruik dan een co-sleeper of aanschuifbedje.

Blijf altijd bij je baby als je een babynestje gebruikt

Het is belangrijk dat je een babynestje op een veilige manier gebruikt. Wil je je baby een beschut plekje geven op een kleed of in de box, dan kun je overdag een babynestje gebruiken. Blijf dan altijd bij je baby.

De 4 van Veilig slapen: de belangrijkste adviezen om jouw baby veilig te laten slapen

Lees onze adviezen

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.