placeholder

Mieke Cotterink

Expert Kinderveiligheid

Mieke is afgestudeerd bewegingswetenschapper en dè expert op het gebied van kinderveiligheid in en om huis bij VeiligheidNL. Al ruim 13 jaar doet zij onderzoek naar (ernstige) ongevallen bij jonge kinderen en vertaalt ze deze kennis naar praktische adviezen voor ouders.

Adviezen om ongevallen te voorkomen, denk aan het plaatsen van een traphekje. Maar ook adviezen om kinderen vaardiger te maken en te leren omgaan met bepaalde risico’s, zoals leren traplopen.

Mieke is lid van de Europese Child Safety werkgroep en adviseert in die rol over veiligheidsnormen voor baby- en kinderproducten. Ze is vast jurylid bij de jaarlijkse Baby Innovation Award verkiezing, treedt op als deskundige in vele baby- en kindermedia, zoals WIJ.nl en is vaste vraagbaak voor professionals in de kraam- en jeugdgezondheidszorg en professionals in de kinderopvang.

Betrokken bij

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.