De 4 van Veilig wandelen

Veel ouders vinden het leuk om met hun kind te wandelen, een blokje om in de buurt, in het bos of door de stad. Misschien jij ook wel. Ga je op pad? Dan is het goed om te weten hoe je de kinderwagen veilig gebruikt. Alle tips om veilig op pad te gaan, hebben we samengevoegd in De 4 van Veilig wandelen.

De vier tips zorgen voor een goede lichamelijke ontwikkeling bij je kindje. En ze helpen om ongelukken en verwondingen te voorkomen. 

 

Zelfstandig zitten

Meestal kan je kindje rond de 6 à 9 maanden zelfstandig zitten. Laat je kindje voor die tijd zo lang mogelijk plat liggen in de kinderwagenbak tijdens het wandelen. Het is voor de spierontwikkeling van jouw kindje beter om zoveel mogelijk plat te liggen. 

Slapen in de kinderwagen

De kinderwagenbak is waterdicht en dat is handig als het regent. Voor een nachtje slapen is de bak juist niet geschikt: er komt namelijk niet genoeg lucht door de wanden van de kinderwagenbak. Wil je je kindje niet wakker maken na een wandeling? Zet de kinderwagen dan op een koele plek en doe de kap omlaag. 

Genoeg frisse lucht

Sluit de kinderwagenbak nooit helemaal af met een doek. Zo komt er altijd genoeg frisse lucht bij je kindje. Een regenhoes moet bijvoorbeeld een opening hebben en gebruik een parasol als de zon fel schijnt. 

Riempjes vast in de kinderwagen

Zo voorkom je dat je kindje uit de wandelwagen/buggy valt. 

Zo wandel je veilig met jouw kindje!

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.