De 4 van Veilig in bad

Je kind in bad doen is altijd een gezellig moment. Maar let op, een ongeluk is zó gebeurd. Zo kan je kind bijvoorbeeld nare brandwonden oplopen door heet water uit de kraan. Of erger nog: verdrinken. Al in een klein laagje water kan dit gebeuren. Ongelukken gebeuren vaak als je er niet bij bent. Wij geven je tips en adviezen om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt bij jouw kind.

Dit zijn de 4 belangrijkste adviezen:

 

Waarom zijn deze adviezen zo belangrijk?

Kinderen onder de vijf jaar lopen de grootste kans op de Spoedeisende Hulp terecht te komen door verdrinking. 1 op de 5 slachtoffers van verdrinking is een kind van 1 of 2 jaar. Op deze leeftijd kunnen kinderen nog niet zwemmen en zijn ze te jong om dat al te leren. Ongelukken gebeuren vooral in en om huis. Bijvoorbeeld in een opblaasbaar zwembadje of een vijver, en soms in bad.

Verwondingen bij jouw kind door verbranding of verdrinking in de badkamer is in eerste plaats te voorkomen door je kind nooit alleen te laten in bad. Ook niet heel even. Maar er zijn ook hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan een kindveilige badkamer.

 

Meer tips om ongelukken in de badkamer te voorkomen

Naar de tips

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.