Met je baby naar de supermarkt, hoe pak je dat aan?

Boodschappen doen met een baby. Iets waar ik niet bij stilstond, totdat ik zelf moeder werd. Natuurlijk kun je je boodschappen online bestellen, maar het zal vast eens gebeuren dat je met je kindje naar de supermarkt gaat. Wat is dan handig, vooral als je veel boodschappen nodig hebt? Inmiddels heb ik er ervaring mee! Deze ervaringen deel ik graag met jullie.

Foto van Mieke Cotterink
Auteur
Mieke Cotterink

Dagelijkse dingen worden met een kleine baby opeens helemaal anders. Hoe doe je makkelijk boodschappen in de supermarkt, zonder dat je je hiervoor in allerlei bochten moet wringen?

Kleine boodschappen? Gewoon met de kinderwagen.

Als ik naar een supermarkt dichtbij ga voor enkele boodschappen, doe ik dit lopend met de kinderwagen. Winkelmandje in de ene hand en met de andere hand duw ik de wagen. Na het afrekenen gaan de boodschappen onderin de wagen. Ideaal! Maar dat kan natuurlijk alleen als je een supermarkt dichtbij huis hebt en niet teveel boodschappen op je lijstje hebt staan.

Hoe doe ik de grote boodschappen?

Voor de grote boodschappen ga ik met de auto. M’n kindje zit dan in een babyautostoel en deze neem ik mee de winkel in. Ik moest de eerste keer wel even zoeken hoe ik dit het beste kon aanpakken. Je kunt namelijk niet tegelijkertijd een kinderwagen én een winkelwagen duwen. Dat was dus geen optie.

Ook zag ik wel eens ouders hun babyautostoel dwars op de winkelwagen zetten en zo door de supermarkt wandelen. Ik had al besloten dat ik dat niet ging doen. Ik kreeg er altijd de kriebels van als ik dat zag. Het is zo instabiel en hoog. Je moet er niet aan denken dat het stoeltje eraf glijdt… Een mogelijkheid was wel om het stoeltje in de winkelwagen te zetten. Het probleem is dan alleen dat er bijna geen ruimte overblijft voor de boodschappen! Hoe los je dat op?

Gelukkig denken sommige supermarkten mee met ons als kersverse ouders. Soms is er een winkelwagen beschikbaar met een speciaal stoeltje voor baby’s erop gemonteerd. Op zich veilig, maar ik vind het alleen niet altijd even hygiënisch om mijn kindje daarin te zetten. Het meest fan ben ik van de winkelwagens met een rekje erop. Hier kun je je babyautostoel veilig op plaatsen. Je kunt de autostoel dan met een riempje vastmaken. Zo blijft er genoeg ruimte over voor de boodschappen!

Baby in de draagdoek

Zelf heb ik het nog nooit gedaan, maar je zou ook kunnen overwegen om je kindje in een draagzak of draagdoek mee te nemen naar de winkel. Veel moeders vinden dit erg handig, vooral voor de kleine boodschappen. Als je onderin het schap iets wilt pakken, is het wel wat lastiger met je kind in een draagzak of draagdoek. Dan moet je goed door je knieën gaan. Maar je kunt natuurlijk altijd iemand vragen om je te helpen. Lees meer over verschillende soorten draagzakken en draagdoeken

Onze experts op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.