Doe de test: hoe kan jouw kind risicovol spelen?

Ieder kind is anders. Het ene kind zit zo in de hoogste boom, terwijl een ander kind heel voorzichtig naar de eerste tak klimt. Maar ook jij als ouder bent uniek. Waar sommige ouders hun kind stevig vasthouden terwijl het voor het eerst zonder zijwieltjes fietst, geven anderen hun kind juist een zetje. Risicovol spelen is goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Maar hoe pak je dat aan? Waar vind je activiteiten die bij jouw kind passen en waar jij je ook goed bij voelt? Wij helpen je hierbij!

Doe de test!

Om aan de slag te gaan met risicovol spelen is het belangrijk dat zowel jij als je kind je hier goed bij voelen. Check welk type ouder jij bent, welk type jouw kind is en krijg 3 uitdagingen die bij jullie passen. Per uitdaging geven wij verschillende activiteiten en tips. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. 

Ik vermijd risico's

Ik grijp in. Ik hoor mezelf vaak dingen roepen zoals: "Pas op", "Voorzichtig", "Kijk uit", "Dat is gevaarlijk". Ik laat mijn kind vaak stoppen met een activiteit.

placeholder

Ik ben voorzichtig

Ik hou mijn kind in de gaten, maar ik zeg of doe niets. Soms help ik mijn kind in situaties die ik spannend vind voor mijn kind. 

placeholder

Ik stimuleer mijn kind

Ik kijk goed naar mijn kind. Ik moedig mijn kind aan wanneer mijn kind een nieuwe uitdaging aan wil gaan. Als mijn kind iets (nieuws) wil uitproberen, dan laat ik mijn kind dat zelf doen. Kortom: ik stimuleer mijn kind (meer) risicovol te spelen.

placeholder

Of bekijk alle uitdagingen om je kind (meer) risicovol te laten spelen. 

Naar alle uitdagingen

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.