placeholder
Onderwerp

Slapen

Naar alle informatie

Veel aanstaande en jonge ouders vragen zich af hoe ze hun kindje veilig laten slapen. Een belangrijke vraag, want in Nederland sterft nog altijd gemiddeld 1 baby per maand aan wiegendood. VeiligheidNL is de grootste, onafhankelijke veiligheidsexpert van Nederland. Wij helpen je met tips, adviezen en richtlijnen om jouw baby veilig te laten slapen.

Naar alle informatie
placeholder

ELKE MAAND

overlijdt er 1 baby aan wiegendood
placeholder

Wat kun jij doen?

Wij helpen ouders ernstige verwondingen bij hun kinderen te voorkomen. Om letsel tijdens slapen te voorkomen, richten wij ons op het beschermen van de allerkleinsten. Als ouder kun jij zorgen voor een veilig bedje, geschikt beddengoed en de juiste maatregelen om jouw baby veilig te laten slapen.

De 4 van veilig slapen

Voor veel ouders is wiegendood hun ergste nachtmerrie. Je wilt er alles aan doen om dat te voorkomen. Toch is dat soms lastig. Bijvoorbeeld omdat je moe bent, omdat de mensen om je heen een andere mening hebben, omdat je het niet meer precies weet… Om het makkelijker te maken, hebben we de belangrijkste slaapadviezen voor je samengevat in De 4 van Veilig slapen.
Naar De 4 van Veilig slapen
Expert
Foto van Mieke Cotterink
Expert Kinderveiligheid
Mieke Cotterink