Een dagje naar het strand!

Kinderen vinden het heerlijk aan het strand. Geef ze zand en water en ze zijn uren zoet! Ga jij een dagje naar het strand met jouw kind? In dit blog vertel ik je waarmee je rekening moet houden om dat leuk én veilig te houden!

Foto van Mieke Cotterink
Auteur
Mieke Cotterink

Ga met je kind niet te diep het water in

Zwemmen in zee is echt anders dan in het zwembad. Je kunt de diepte van het water moeilijk inschatten, omdat de bodem vaak niet te zien is. Het water is veel kouder en er is stroming die soms sterker is dan je verwacht. Ga daarom met je kind niet te diep het water in: zorg ervoor dat het water niet hoger komt dan de heupen van je kind.

Het is veiliger om je kind in een zwinnetje te laten spelen

Een zwinnetje is een stuk ondergelopen strand. Het water is daar meestal iets warmer. Let er wel op dat het water in het zwinnetje niet in verbinding staat met de grote zee. Dan kunnen er sterke stromingen naar de zee ontstaan. En kijk uit met opblaasbare rubberboten, luchtbedden of zwemvleugels. Omdat ze gevoelig zijn voor de wind, drijven ze snel af.

Houd rekening met de zon

Houd kinderen jonger dan 1 jaar zo veel mogelijk in de schaduw, bijvoorbeeld onder een parasol. Laat je spelende kind altijd een zonnehoedje of petje dragen en een shirt met UV-bescherming. Smeer de rest van het lijf in met zonnebrandcrème met een hoge factor, minimaal factor 30. Kijk voor meer informatie en informatieve filmpjes op de website van het KWF

.

Zorg dat je je kind niet uit het oog verliest

Blijf op je kind letten en laat je niet afleiden door je telefoon of boek. Met iets oudere kinderen kun je afspraken maken. Zorg ervoor dat je kind weet waar je zit. Op sommige stranden staan speciale palen met cijfers of plaatjes. Laat je kind zien bij welke paal je zit. Kom je vaker op het strand? Kies dan steeds voor dezelfde paal. Zorg ook dat je kind weet waar de reddingsbrigade zit en wat zij doen. Ook het dragen van een polsbandje met je 06-nummer is een goede oplossing.

Veel plezier deze zomer op het strand!

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.