Over ons

VeiligheidNL is hét kenniscentrum voor letselpreventie. Wij zetten ons in om het leven van iedereen in Nederland veilig(er) te maken. Wij doen dit al ruim 35 jaar door veilig gedrag in een veilige omgeving te stimuleren. Dit doen we op het gebied van Kinderveiligheid, maar ook vanuit de volgende programma’s: Valpreventie, Gehoorschadepreventie, Sportblessurepreventie, Verkeersveiligheid én Productveiligheid.

Ongelukken overkomen je, veiligheid niet. Veel ongevallen en ernstig letsel kunnen worden voorkomen met ander gedrag en een veiligere leefomgeving. Vanuit VeiligheidNL willen we iedereen in Nederland er bewust van maken hoe ze veilig met risico’s om kunnen gaan, want risico’s zijn onderdeel van het dagelijks leven en vaak niet uit te sluiten. Hierbij richten we ons op de meest voorkomende en meest ernstige verwondingen, waar preventie belangrijk én mogelijk is.

Onze belangrijkste taken

  • Monitoring en onderzoek: Onderzoek ligt aan de basis van alles wat we doen. We hebben een landelijke monitor, waarmee we continu informatie verzamelen en analyses uitvoeren. En we voeren regelmatig gericht onderzoek uit voor de programma’s of een van onze opdrachtgevers.
  • Deskundigheidsbevordering: We bieden trainingen om de bekwaamheid van professionals rondom letselpreventie te vergroten. We geven handvatten en leren vaardigheden aan om zelf met veiligheid aan de slag te gaan. 
  • Advisering: VeiligheidNL heeft voor ieder veiligheidsvraagstuk een passende oplossing. Dat kan een training, een campagne, een gedragsinterventie of een praktische toolbox zijn.
  • Voorlichting: Het voorkomen van letsel kan niet zonder het geven van goede voorlichting. Op deze website is alle voorlichting voor ouders verzameld, die kan helpen om letsel bij kinderen te voorkomen. 

Kinderveiligheid.nl

Elke dag komen er weer kinderen met verwondingen terecht op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Maar er is gelukkig iets aan te doen. Op deze website staan veel tips en adviezen voor ouders om hun kinderen te beschermen én te versterken. Ook bij onze betrouwbare contentpartners, zoals Ouders van NuWIJ Jonge Ouders, de GroeiGids app en de 24Baby app, vinden ouders veel van onze informatie over kinderveiligheid. 

Onze organisatie

We zijn een onafhankelijke stichting met één directeur/bestuurder en een vijfhoofdige Raad van Toezicht. Er werken zo’n 60 gedreven professionals: analisten, onderzoekers, consultants en marketing- en communicatiespecialisten, ondersteund vanuit de afdelingen bedrijfsvoering.

VeiligheidNL is een stichting met ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en heeft geen winstoogmerk.

Wij werken voor meerdere opdrachtgevers. Dat doen we op subsidiebasis voor overheidsinstanties en fondsen, maar we werken ook in opdracht van bedrijven of soms een hele branche. Voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport doen we ieder jaar onderzoek en ontwikkelen we verschillende programma’s, campagnes een voorlichting op het gebied van kinderveiligheid. 

Zo werken we samen aan veiligheid en brengen we het aantal letsels en ongevallen in Nederland omlaag.

Logo VeiligheidNL + pay-off

Website voor professionals

Op de website van VeiligheidNL ondersteunen we professionals die zich bezighouden met het bevorderen van de veiligheid.

Ga naar Veiligheid.nl

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.