Zo stel je de volumebegrenzer in 

Een volumebegrenzer op een mobiele telefoon of tablet zorgt ervoor dat de muziek nooit harder staat dan 85 decibel. Het instellen van een begrenzer is belangrijk. Als ouder kan je hier een effectieve stap maken en je kind beschermen. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

placeholder
6 op de 10 jongeren
gebruikt geen volumebegrenzer

Apple producten

Doorloop de volgende stappen: 

 1. Instellingen 

 1. Horen en Voelen 

 1. Koptelefoonveiligheid 

 1. Schuif "verminder harde geluiden" aan 

 1. Check of het volume op 85 dB staat. 

Dit is een veilige limiet. Pas deze volumelimiet dus niet naar boven aan. Deze mogelijkheid is er wel, maar dan stel je een limiet in die schadelijk kan zijn.  

Heb je een wat ouder Apple iOS apparaat? Ga dan naar: 

 1. Instellingen 

 1. Muziek 

 1. Volumebegrenzing 

Volumebegrenzer op Android

Ga naar: 

 1. Instellingen 

 1. Geluid en Trillen 

 1. Volume 

 1. Kies de drie bolletjes rechts bovenin 

 1. Zet de limiet mediavolume ‘aan’. 

De limiet staat standaard op 85 dB, een veilige limiet. Pas deze volumelimiet dus niet naar boven aan. Deze mogelijkheid is er wel, maar dan stel je een limiet in die schadelijk kan zijn. Dit is zichtbaar gemaakt doordat het balkje rood kleurt. In dit menuveld kun je ook een pincode instellen om je volume niet te overschrijden. 

Overige besturingssystemen

Heb je een ander besturingssysteem of apparaat, kijk dan in de gebruiksaanwijzing hoe je de volumebegrenzer aanzet. Zit er geen volumebegrenzer op je telefoon of lukt het niet om deze in te stellen, zet het volume dan maximaal op 2/3 van de volumebalk. 

Onze expert op dit onderwerp

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.