placeholder

Zeina Bassa

Expert Risicovol spelen

Zeina is afgestuurd in Toegepaste Communicatiewetenschap met een specialisme in gezondheidsbevordering. Al ruim 10 jaar werkt ze aan de bevordering van kinderveiligheid, waarbij zij zich gespecialiseerd heeft in risicovol spelen.

Om ernstige letsels bij kinderen te voorkomen is een goede balans nodig tussen het beschermen en het versterken van een kind. Dus niet alleen risico’s vermijden, maar kinderen ook met risico’s leren omgaan. Door hierin te investeren, neemt de kans op ernstig letsel of een ongeval af. Haar kennis en de internationale ontwikkelingen rondom dit thema, vertaalt zij in praktische handvatten voor professionals en ouders om aan de slag te gaan met risicovol spelen. 

Ook verzorgt ze verschillende trainingen en workshops over dit onderwerp voor zorgprofessionals. Daarnaast is ze ook lid van Ruimte voor de jeugd. Een platform voor spel en speelruimte voor kinderen en jongeren. 

Betrokken bij

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.